Ugrás a fő tartalomra

Csináld magad fatartó

Itt a hideg és a fűtés. A hideg estéken, jó a kandalló elé kuporodni, és melegedni. Nálunk kandalló és cserépkályha is van, így adott volt, hogy szükségünk lesz egy fatartóra. Próbáltuk ezt úgy megoldani, hogy "szezonon" kívül is lehessen használni. Megjegyezném, hogy persze nem Én, hanem a férjecském készítette. Ezúton is ismét köszönöm neki.... :-)

A fatartónk lábai több farönk összeillesztéséből készült, melyek méretre vágás és a lecsiszolást követően, csavarral lettek megfogatva egymáshoz. A teteje pedig egy régebbi ajtólap, mely méretre lett vágva, majd az oldalai kis deszkákkal lettek leszegve. Ezt követően az egész egybecsiszolva. A portalanítást követően,

cseresznye színű páccal lett lekenve. Majd az újdonsült "asztallapot" rögzítettük a lábakhoz. Mi nem csináltunk egyenlőre a hátuljához András-keresztet, mivel tűzifa tölti ki az alját és sarokba került. A későbbiekben viszont valószínű, hogy rakunk rá ilyet. 

A teteje tökéletesetesen hasznosítható. Nekem egyenlőre ezen van a gépem, mivel még nincs meg mindennek a helye. Később valószínűleg tálalóként használom. Viszont az egész fatartót el tudnám íróasztalként is viselni. Persze nem mondom, hogy egy könnyű darab. :-)




   A kép és a leírás saját tulajdon. 

http://praktikusotletek.blogspot.com/2012/10/csinald-magad-fatarto.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esővízgyűjtő - csináld magad

A víz óriási kincs. Ennek megfelelően az esővíz hasznosítása a mai világban szinte elengedhetetlen, főleg kertes házaknál. Sokféle módja lehet, hogyan gyűjtsük. Most az egyiket szeretném megosztani veletek, melyet Kathy C. blogján találtam. A folyamatot lépésről lépésre megtaláljátok itt . Forrás fent jelölve.

Kreatív lépcsőkorlát

Íme egy kreatív lépcsőkorlát. A közbenső elemek helyett itt kötél van, melyet kampók és horgok segítségével rögzítettek, illetve feszítettek ki. Ötletes és jól is néz ki. Forrást a képre kattintva találjátok.

Farsangi jelmez - dinoszaurusz

Bár még csak január van és épp, hogy leszedésre került a karácsonyfa (nálunk ez csak a hétvégén történik meg), de akinek kicsi gyermeke van, az máris a farsangon gondolkodik. Nemhiába, a gyerekek mellett nem lehet unatkozni. Egyik projektet követi a másik. Ez nálunk sincs másként, kivéve, hogy egyenlőre úgy néz ki, hogy a jelmez nem változik. A fiam idén is dinoszaurusz szeretne lenni. Mondhatni hagyományőrző... :-)