Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2012

Strandtáska - csináld magad

Ki gondolná, hogy varrás nélkül, milyen egyszerűen készíthetünk strandtáskát . Nos íme. Ismét egy régi pólóra van szükségünk, meg egy ollóra. Néhány egyszerű mozdulat, és már indulhatunk is. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Mini óceán gyerekeknek

Hogy készíthetünk mini óceánt? Egyszerűen, műanyag flakon segítségével. Amire szükségünk van az elkészítéséhez: műanyag vizes flakon tetővel , kék és zöld ételfesték, kagylók és kavicsok, mini játék hal, csillám por , növényi olaj.   Elkészítése: 1 . Töltsd fel a flakont félig vízzel . 2 . Rakj néhány csepp kék és zöld  ételfestéket a vízbe. 3 . Majd rakd bele a játék halat , a csillámport, a kagylókat, a kavicsokat. 4 . Legvégül önts annyi olajat bele, hogy a flakon tele legyen és csavard rá a kupakot. Forrást a képre kattintva találjátok.

Kanál lámpa - csináld magad

Sokan használnak műanyag kanalakat, bulik, vagy összejövetelek alkalmával. A legtöbben ezeket az evőeszközöket, egy használat után máris dobják a szemétbe. Pedig nem feltétlen kell kidobni őket.  Elmosást követően, készíthetünk belőle - flakon, kábel és egy foglalat segítségével -, akár lámpát is. Az elkészítése még csak nem is bonyolult. A lépéseket képekkel illusztrálva itt találjátok. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Társ a napozásban

Íme egy nyári ötlet, mellyel, magunkkal vihetjük a napozáshoz szüksége minimális dolgokat a strandra, esetleges plusz táskák nélkül. Jól, jöhet akkor is, ha csak a kertben napozunk. Törölköző és táska egyben, párnával kiegészítve. Az elkészítését itt megtaláljátok . Kellemes napozást kívánok. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Könyv, vagy napló készítése - csináld magad

Ha esetleg saját írásaidat szeretnéd könyv formájába ölteni, vagy csak egyedi naplót készítenél, akkor íme ez a remek ötlet . A lapokat félbehajtjuk, majd varrásos és ragasztásos technikával rögzítjük. Ezt követően elkészítjük a borító részt. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak az összeállítás van hátra. A képsor alapján meg tudjátok csinálni a könyvet, vagy naplót az elejétől a végéig. Remek ajándék lehet. Forrás fent jelölve.

Inspiráló fatábla

Megmaradt fadarabokra egyszerűen és könnyen készíthetünk régi hatású feliratokat. Lehetnek ezek a táblák számunkra egyfajta jelek is, olyan formában, ha felfestjük azokat a bizonyos szavakat, melyek inspirálóak számunkra és kiakasztjuk őket a falra, akár egy képet, hogy a legrosszabb pillanatunkban se feledkezzünk meg róluk. Elkészítését képekkel illusztrálva itt találjátok. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Festett párnahuzat - csináld magad

Hogyan készíthetünk párnahuzatot, melyre akár egy szöveg vagy idézet van festve? Egyszerűen, hisz nem kell hozzá sok minden. Szükségünk van egy anyagra, egy betűsablonra, egy ceruzára, és egy textil tollra. Kész termékünk kreatív dísze lehet otthonunknak, vagy akár remek ajándék családunknak, barátunknak. Elkészítéséről bővebb leírást és további képeket itt találtok. Még valami, szerintem érdemes a rajzolt szöveget a szövet hátoldala felől vasalóval fixálni, hogy tartós és mosható legyen. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Sátor gyerekeknek - csináld magad

Gyerekként ki az, aki ne szeretne elbújni, a saját kis kuckójába. Miért ne adhatnánk meg nekik ezt, mondjuk egy sátor formájában, mely akár lehet kinti, vagy benti is. Most ezekre szeretnék példákat mutatni nektek. A vázhoz csupán néhány lécre és csavarra van szükségünk. Az ezekből készült vázat, gyakorlott barkácsolóként kb. 30 perc, kevésbé gyakorlottként kb. 1 óra alatt készíthetjük el. Az, hogy a vázra milyen stílusú borítást teszünk már az egyéni fantáziánkon, múlik. Felhasználhatunk, bármilyen régi anyagot, lepedőt, függönyt. Hogy mosható is legyen, az alját nem feltétlenül kell hozzátűznünk az alsó merevítőkhöz. Néhány tépőzárral is meg lehet ezt oldani. Bent használható olvasósarokként. Kinti használatnál, pedig a két végére varrhatunk függöny darabokat a szúnyogok ellen, és a szellőzés is biztosítva van. A benti megoldást a fali részen egy kis karácsonyfa égővel tehetjük hangulatosabbá. A kinti megoldás , melynek leereszthető függöny ajtaja és oldalt belevarrt sz

Készségfejlesztő tábla - csináld magad

Egy nagyon jó ötletet találtam. Hogyan készítsünk egy kis kreativitással, kézügyességgel, olcsón készségfejlesztő táblát gyermekünknek. Elég sok mindent fel lehet használni, legyen az karabiner, rigli, csavar, fogantyú, kapcsoló, lakat stb. Először persze érdemes megtervezni, hogy nézzen ki, mik legyenek rajta. Majd elkészítésnél is ügyelni kell arra, hogy rendesen legyen minden rögzítve. További képeket itt találtok.   Forrás fent jelölve, valamint a képekre kattintva találjátok.

Bojtos családi könyvjelző

A mai világban sajnos egyre kevesebbet olvasnak az emberek könyvet. Pedig szerintem nem baj, ha az ember, ha néha kikapcsolódás kép egy könyvet vesz a kezébe, és más világban merül el. Azoknak akik szeretnek így olvasni, most íme egy vicces könyvjelző, mely szinte bárkiről készülhet, legyen az férj, feleség, gyerekek, vagy nagyszülő. Először is kell egy fotó, mely azt ábrázolja, mintha egy kötélbe kapaszkodva az illető, majd ezt kinyomtatva, kivágva és ragasztva, egy kis fonal segítségével kész is a bojtos könyvjelzőnk. Az elkészítéséről részletes leírást képekkel illusztrálva itt találtok. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Csináld magad - CD tok papírból

Egy saját magunk által összeállított CD-t szinte bármilyen alkalomból adhatunk ajándékba, legyen az esküvő, születésnap, évforduló, vagy karácsony. Ráadás képen még jobb, ha a tokját is mi készítjük el. Most azt szeretném megmutatni, hogyan készülhet el egy CD tok, A4-es papírból. A folyamat a képeken látszik, ami egyszerű. A leírást, valamint a letölthető formátumot, pedig itt találjátok. Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Nyakkendőből

Ki gondolná, hogy mi minden készülhet régi nyakkendőkből. Nos íme néhány ötlet. nyaklánc kis tok gyerekeknek nyakkendő táska még egy pénztárca szőnyeg ruhapánt telefontartó párnahuzat fűző szoknya kis táska szék ülése falvédő óraszíj párnahuzat takaró öv nyári ruha nyaklánc zakóból készült párnahuzat díszítése sapka székhuzat kalap nyári ruha játék kígyó gyerekeknek Forrásokat a képre kattintva találjátok.

Madáretető csészéből és kistányérból

A nagy melegben a madarakra is gondolhatunk. Nekik is kell enni és inni. Persze nem baj, ha azt árnyékban teszik. Íme egy csészéből és kistányérból készült madáretető. Fúrd át mindkettő közepét, kösd össze egy jó hosszú csavarral, alátétekkel és anyákkal rögzítsd a darabokat, majd akaszd fel. A csészéből tudnak enni, miközben a kistányér árnyékot biztosít nekik. Vizet is lehet bele tenni, ha kiszilózzuk a csészénél a furatot, amiben a csavar van. Elkészítését megtaláljátok itt képekben . Forrás fent jelölve, valamint a képre kattintva találjátok.

Tolóajtó ötletek

A tolóajtóknak előnyük, hogy az ajtónyílás mellé közvetlenül a fal elé is rakhatunk szekrényt, mivel az ajtót be tudjuk tolni a hátuk mögé. Általában a szekrényt nem szoktuk betolni egészen a falig, hogy mögötte hely maradjon a szellőzés miatt. Ennek kapcsán most tolóajtó ötleteket szeretnék megmutatni nektek, melyek a lakás szinte bármely területén használhatók. Készülhetnek akár régi megmaradt anyagokból, vagy ajtólapokból is. tolóajtó mechanikája burkolat nélkül... ..., majd ugyan ez már burkolattal Forrásokat a képekre kattintva találjátok.