Csináld magad fatartó

Itt a hideg és a fűtés. A hideg estéken, jó a kandalló elé kuporodni, és melegedni. Nálunk kandalló és cserépkályha is van, így adott volt, hogy szükségünk lesz egy fatartóra. Próbáltuk ezt úgy megoldani, hogy "szezonon" kívül is lehessen használni. Megjegyezném, hogy persze nem Én, hanem a férjecském készítette. Ezúton is ismét köszönöm neki.... :-)

A fatartónk lábai több farönk összeillesztéséből készült, melyek méretre vágás és a lecsiszolást követően, csavarral lettek megfogatva egymáshoz. A teteje pedig egy régebbi ajtólap, mely méretre lett vágva, majd az oldalai kis deszkákkal lettek leszegve. Ezt követően az egész egybecsiszolva. A portalanítást követően,

cseresznye színű páccal lett lekenve. Majd az újdonsült "asztallapot" rögzítettük a lábakhoz. Mi nem csináltunk egyenlőre a hátuljához András-keresztet, mivel tűzifa tölti ki az alját és sarokba került. A későbbiekben viszont valószínű, hogy rakunk rá ilyet. 

A teteje tökéletesetesen hasznosítható. Nekem egyenlőre ezen van a gépem, mivel még nincs meg mindennek a helye. Később valószínűleg tálalóként használom. Viszont az egész fatartót el tudnám íróasztalként is viselni. Persze nem mondom, hogy egy könnyű darab. :-)
   A kép és a leírás saját tulajdon. 

http://praktikusotletek.blogspot.com/2012/10/csinald-magad-fatarto.html

Nincsenek megjegyzések: